Sjötunga med toppmurklor

Sjötunga med toppmurklor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sjötunga med toppmurklor

10 ingredienser

Vill du bjuda riktigt lyxigt ska du välja sjötunga kokt i vitt vin och serverad med hummersås och murklor.

Ingredienser

portioner
  • 600 g sjötungafilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl toppmurklor

Hummersås:

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 tsk tomatpuré
  • 6 dl hummerbuljong
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Hummersås: Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i smör. Klicka i tomatpuré och fräs en stund. Häll i hummerbuljong och grädde och låt koka ihop till hälften. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg murklorna i ett durkslag över en kastrull med kokande vatten. Lägg på lock och låt stå i 6-7 minuter.
  3. Krydda fisken med salt och peppar. Rulla ihop till rullar och ställ dem trångt i en smord kastrull. Slå på vitt vin och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda försiktigt tills fisken är vit rakt igenom. Servera med sås och murklor.