Skagentoast med kronärtskocka

Skagentoast med kronärtskocka
Foto: Tv4
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Skagentoast med kronärtskocka

14 ingredienser

20 m

”Finns det något svenskare än skagenröra? Krämig majonnäs, fin syra från citron och en havsbris av tångkaviar. Och så enkel att göra vegansk. Här serveras den på en toast, men den är lika god som fyllning i en baguette. Jag brukar göra den på tofu men här görs den på hackade kronärtskockshjärtan.” /Mattias Kristiansson

Ingredienser

portioner snittar
  • 2 skivor formfranska
  • olja, till stekning

Skagenröra

  • 1 burk kronärtskockshjärta, hackade
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 0,5 dl vegansk majonnäs
  • 0,5 dl yoghurt (t ex soja- eller havreyoghurt)
  • 1 msk röd tångkaviar
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 tsk röd tångkaviar
  • 4 klyftor citron
  • färsk dill

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till skagenröran i en skål.
  2. Skär brödskivorna diagonalt till trianglar och stek i lite olja så att de får lite färg. Lägg sedan upp dem på små tallrikar.
  3. Fördela blandningen på brödskivorna och dekorera med tångkaviar, citronklyftor och färsk dill.