300 g skalade räkor (går bra att använda kokta räkor)
20 g olivolja
2 klyftor vitlök, skalade och finskurna
1 citron, zest och juice
3 g färsk bladpersilja, finskuren
salt
malen svartpeppar
Forellrom
30 g forellrom
15 g japansk soja
Brödsmul
25 g smör
5 g fänkålsfrö, rostade och malda
malen svartpeppar
50 g pankoströbröd
salt
Kimchimajonnäs
1 ägg
10 g dijonsenap
5 g risvinäger
15 g kimchi
2 dl rapsolja
salt
peppar
Servering
färsk koriander, plockad
Gör så här
Salladsblad
Plocka av hela blad från salladen, beräkna ett salladshuvud till sex portioner. Välj exempelvis eklöv, gröna shisoblad eller baby gemsallad.
Lägg bladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
Lyft sedan upp bladen och lägg på en handduk för att rinna av.
Vitlöksräkor
Stek räkorna hastigt i en het panna. Tillsätt vitlök och stek ur. Avsluta med att tillsätta citron och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Forellrom
Lägg romen i soja och låt dra i 20 minuter innan servering.
Brödsmul
Bryn smöret i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt sedan fänkål och svartpeppar. Häll i panko och rosta under omrörning tills det är gyllene. Smaka av med salt.
Kimchimajonnäs
Mixa ihop ägg, senap, vinäger och kimchipasta med en stavmixer i en smal behållare. Mata i oljan under mixning tills du får en krämig majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera räkorna i salladsblad med stekt panko, majonnäsen och plockad koriander.