Skaldjur i salladsblad

koket.se
Skaldjur i salladsblad ny
David lundqvist
David lundqvist

Skaldjur i salladsblad

23 ingredienser

1 h

Skaldjur i salladsblad med panko och majonnäs är en perfekt rätt att servera som plockmat.

Se David Lundqvist laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Salladsblad

  • 1 salladshuvud

Vitlöksräkor

  • 300 g skalade räkor (går bra att använda kokta räkor)
  • 20 g olivolja
  • 2 klyftor vitlök, skalade och finskurna
  • 1 citron, zest och juice
  • 3 g färsk bladpersilja, finskuren
  • salt
  • malen svartpeppar

Forellrom

  • 30 g forellrom
  • 15 g japansk soja

Brödsmul

  • 25 g smör
  • 5 g fänkålsfrö, rostade och malda
  • malen svartpeppar
  • 50 g pankoströbröd
  • salt

Kimchimajonnäs

  • 1 ägg
  • 10 g dijonsenap
  • 5 g risvinäger
  • 15 g kimchi
  • 2 dl rapsolja
  • salt
  • peppar

Servering

  • färsk koriander, plockad

Gör så här

Salladsblad

  1. Plocka av hela blad från salladen, beräkna ett salladshuvud till sex portioner. Välj exempelvis eklöv, gröna shisoblad eller baby gemsallad.
  2. Lägg bladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
  3. Lyft sedan upp bladen och lägg på en handduk för att rinna av.

Vitlöksräkor

  1. Stek räkorna hastigt i en het panna. Tillsätt vitlök och stek ur. Avsluta med att tillsätta citron och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Forellrom

  1. Lägg romen i soja och låt dra i 20 minuter innan servering.

Brödsmul

  1. Bryn smöret i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt sedan fänkål och svartpeppar. Häll i panko och rosta under omrörning tills det är gyllene. Smaka av med salt.

Kimchimajonnäs

  1. Mixa ihop ägg, senap, vinäger och kimchipasta med en stavmixer i en smal behållare. Mata i oljan under mixning tills du får en krämig majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Servera räkorna i salladsblad med stekt panko, majonnäsen och plockad koriander.