Skärgårdsgryta med torsk, räkor och dill

POPULÄRT
Skärgårdsgryta med torsk, räkor och dill
Foto: Köket

Skärgårdsgryta med torsk, räkor och dill

13 ingredienser

30 m

Lättlagad och god fiskgryta med rotfrukter, sugar snaps, torsk och räkor. Perfekt vardagsmiddag!

Annons från Matspar
Annons
Matspar promoruta NY

Annons från Matspar

På matspar.se kan du prisjämföra receptets totalpris och enkelt klicka hem samtliga ingredienser.

Läs mer

Abba Middagsklart Räk & dillsås
Abba Middagsklart Räk och dillsås produkt 2022

Abba Middagsklart Räk & dillsås

En mild och god gratängsås för ugnsbakad fisk, på crème fraiche, dill och räkbuljong.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g räkor med skal
  • 0,5 purjolök
  • 100 g rotselleri
  • 2 palsternackor (små)
  • 2 morötter (små)
  • smör, till stekning
  • 1 dl vatten
  • 2 förp Abba Middagsklart Räk & dillsås
  • 400 g torskfilé
  • 100 g salladsärtor
  • salt
  • peppar
  • ev färsk dill, till garnering

Gör så här

  1. Skala räkorna och låt stå i kylskåp fram till servering.
  2. Skiva purjolöken och dela ner rotfrukterna till grytbitar.
  3. Hetta upp en gryta med lite smör och fräs lök och rotfrukter några minuter.
  4. Slå över vatten och Abba Middagsklart räk- och dillsås och låt koka upp. Koka i ca 10 minuter tills rotfrukterna börjar mjukna.
  5. Skär torsken i grytbitar och tillsätt grytan tillsammans med sugar snaps. Koka ytterligare 5 minuter eller tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt och peppar
  6. Ta av från värmen och toppa med lite dill och räkorna.
TIPS!
Fler tips!
Abba Panerad rödspätta med remoulad

Fler tips!

Fler tips och recept från Abba!

Läs mer