Skinkmacka 2.0

Skinkmacka 2.0
Foto: TV4
Jessica Frej
Jessica Frej

Skinkmacka 2.0

10 ingredienser

20 min

"Många butiker rear nu ut julskinkorna och det vore ju synd om de inte åts upp. Låt oss laga en riktigt god macka som blir perfekt att ha med till lunch eller att njuta som en enkel middag. Rödkålen håller flera dagar i kylen i en ren burk." /Jessica Frej

Ingredienser

portioner

Rödkålssalladen (räcker till flera mackor)

  • 200 g rödkål, tunt skivad
  • 2 msk inlagd ingefära, hackad
  • 1 tsk vinäger (valfri sort)
  • 1 krm salt

Skinkmacka

  • 2 skivor bröd (grovt eller toast bröd det du har hemma)
  • 1 tsk smör (att steka i)
  • 2 skivor ost (cheddar eller valfri god ost)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk majonnäs
  • 1-2 julskinkor, i tunna skivor (eller annan kokt skinka eller grillad kall kyckling)
  • 1 dl rödkållssallad (se recept nedan)

Gör så här

Rödkålssalladen (räcker till flera mackor)

  1. Blanda alla ingredienser och låt stå och dra i 5 minuter.

Skinkmacka

  1. Rosta brödet lätt eller stek det i en panna med lite smör.
  2. Lägg en skiva ost på varje skiva.
  3. Fördela senap och majonnäs ovanpå osten.
  4. Lägg på skinkan samt rödkålen och slå ihop dem till en maffig dubbelmacka.
  5. Lägg mackan i ett kaffefilter när du äter den så blir det inte lika kladdigt.