Skinkschnitzel med vispat brynt senapssmör

Markiz Talhaoui

Skinkschnitzel med vispat brynt senapssmör

16 ingredienser

30 min

Skinkschnitzel med vispat brynt senapssmör och råfriterad potatis blir en perfekt familjemiddag!

Ingredienser

portioner

Skinkschnitzel

  • 4 skivor skinka, ca 1 cm tjocka (överbliven från jul)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1,5 dl pankoströbröd (eller ströbröd)
  • salt
  • peppar
  • smör (eller olja till stekning)

Vispat brynt senapssmör

  • 100 g smör
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk ansjovis (eller ansjovis-pasta)
  • 1 tsk citronsaft (valfritt, för friskhet)
  • salt
  • peppar

Råfriterad potatis

  • 4 potatisar (stora)
  • olja (till fritering)
  • salt

Gör så här

Skinkschnitzel

  1. Om skinkan är lite tjock så banka ut den lätt med en köttklubba för att få en jämnare och tunnare schnitzel.
  2. Blanda vetemjöl, salt och peppar på en tallrik.
  3. Vispa upp ägget i en skål.
  4. Lägg panko eller ströbröd på en annan tallrik.
  5. Doppa varje skinkskiva först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i panko/ströbröd.
  6. Hetta upp smör eller olja i en stor stekpanna.
  7. Stek schnitzlarna gyllenbruna och krispiga, ca 3-4 minuter per sida.

Vispat brynt senapssmör

  1. Smält smöret i en liten kastrull och låt det börja bubbla och brynas.
  2. Tillsätt dijonsenap, ansjovis, citronsaft (om du vill) samt salt och peppar.
  3. Vispa tills smöret blir krämigt och luftigt.

Råfriterad potatis

  1. Skala och skär potatisen i tunna stavar.
  2. Fritera potatisstavarna i het olja tills de är gyllenbruna.

Servering

  1. Servera schnitzeln med vispat brynt senapssmör och råfriterad potatis.