Viltfärsbiff med mozzarella

Viltfärsbiff med mozzarella
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Viltfärsbiff med mozzarella

12 ingredienser

Har man lite viltfärs är det lätt att dra ihop en hamburgare på en god grillad brödbit med tomat och mozzarella – nästan ett alternativ till pizza. Mycket smakrikt och lätt att göra, och man kan blanda i annat roligt i färsen som oliver, bitar av chorizo eller soltorkad tomat.

Ingredienser

portioner
  • 600 g viltfärs
  • 50 g salami
  • 100 g mozzarellaost
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • peppar

Toast

  • 2 tomater
  • 4 skivor bondbröd
  • 4 msk olivolja
  • 4 tunna skivor parmaskinka
  • 8 skivor mozzarellaost

Gör så här

  1. Tärna salamin och hälften av mozzarellan, skiva resten och använd till
  2. gratinering.
  3. Blanda färsen med salami, mozzarella och parmesanost.
  4. Smaka av med salt, peppar och oregano.
  5. Forma 4 biffar och stek dem i några minuter på varje sida.
  6. Sätt ugnen på 150°. Skiva tomaterna.
  7. Pensla brödskivorna med olivolja
  8. och sätt in i ugnen i några minuter. Höj värmen till 175°.
  9. Lägg en
  10. skiva skinka på varje toast. Lägg på biffen, tomaterna och mozzarellaosten.
  11. Sätt in i ugnen igen ca 5 minuter.