Skotska ägg passar utmärkt att ta med på utflykten, men är även trevliga på buffébordet.
Ingredienser
4 ägg
ca 200 g champinjoner, skivade
Färs:
300 g fläskfärs
salt
peppar
1 ägg
1 gul lök, finriven
2 msk tomatpuré
0,5 dl ströbröd
1 dl vatten
2 tsk curry
Gör så här
Värm ugnen till 225°. Hårdkoka äggen och skala dem. Fräs svampen i lite smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
Blanda färsen med salt, peppar, ägg, lök och tomatpuré. Låt ströbrödet svälla i vattnet i 5 minuter och vänd sedan ner det i färsen med curryn. Dela färsen i fyra delar och forma en platt biff av varje del. Lägg det skalade ägget på mitten och slå in det i färsen. Forma en bulle med blöta händer.
Lägg färsbullarna i lättsmord ugnsform och stek dem mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills färsen är klar. Ös då och då med fettet som bildas i formen. Värm svampen hastigt och servera till.