Skurna pepparkakor med brynt smör

NYHET
Skurna pepparkakor med brynt smör
Foto: Tv4
Ronja Sjölander HSB 2024
Ronja Sjölander HSB 2024

Skurna pepparkakor med brynt smör

11 ingredienser

30 min + tid i kyl

De här skurna pepparkakorna med brynt smör blir extra goda att njuta av i juletid!

Ingredienser

portioner sats
  • 225 g smör
  • 1 msk malen kanel
  • 2 msk malen nejlika
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 2 dl strösocker [180 g]
  • 0,25 dl farinsocker [20 g]
  • 1 dl sirap [140 g]
  • 2 msk bikarbonat
  • 2 msk vatten
  • ca 6-7 dl vetemjöl [360-420 g]
  • 1 dl sötmandel, finhackad (eller mandelspån)

Gör så här

  1. Bryn smöret i en rymlig kastrull och häll ner kryddorna.
  2. Tillsätt socker, sirap och bikarbonat blandat med vatten och rör om.
  3. Vänd ner mjölet och blanda ihop till en jämn smet. Blanda därefter ner mandel tills allt är väl blandat.
  4. Låt degen svalna och forma till en rulle, plasta in och låt vila i kylen över natten eller minst 7 timmar.
  5. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  6. När degen stelnat skär du skivor av degen och placerar ut på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 6-7 minuter, låt svalna och njut!