Värm mjölken försiktigt och se till att den inte blir varmare än 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och sockret. Rör tills jästen löst upp sig och tillsätt äggen.
Blanda bakpulvret med mjölet. Tillsätt mjölblandningen till degvätskan under omrörning. Klicka därefter ner smör och och arbeta till en smidig deg. Ha i saltet sist och knåda lite till så att det blandas med degen. Låt jäsa övertäckt ca 45 min i rumstemperatur, du kan även ställa in bunken i ett skåp eller avstängd ugn så att det får jäsa dragfritt.
Ta upp degen på lätt mjölad bänk och rundriv 30 bollar à 35 g styck. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader eller 200 grader varmluft. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Kontrollera att de är genomgräddade genom att titta på undersidan att de har fin färg där med. Låt svalna på galler utan bakduk.
Karamelliserad lök
Skär löken i skivor. Stek den på hög värme i smör tills den fått fin färg.
Sänk värmen och strö över sockret. Låt löken karamelliseras med sockret och häll därefter ner ölen. Låt koka ner tills nästan ingenting återstår. Den karamelliserade löken ska nu ha mörk färg och nästan vara lite klibbig.
Honung- och senapsmajonnäs
Blanda äggulorna, dijonsenapen och vinägern i en mixerkanna. Mixa med en stavmixer och tillsätt olja först droppvis och sedan i en stråle medan du mixar tills du har en tjock och fluffig majonnäs.
Tillsätt den sötstarka senapen och honungen. Smaka av med salt och peppar.
Sliders
Forma hamburgare av köttet à 40 g styck och platta till ordentligt. Salta och peppra hamburgarna och stek dem på hög temperatur i olja tills du har en riktigt krispig yta. Vänd på hamburgarna och lägg på osten så att den börjar smälta. Stek kort på andra sidan.
Servering
Skär saltgurkorna i tunna skivor på längden.
Dela på briochebröden och bred ut ett tunt lager majonnäs på båda sidorna. Lägg hamburgarna på bröden och toppa med karamelliserad lök och saltgurka. Sätt på locken och tryck till. Fäst gärna med cocktailpinnar så att de håller ihop bättre.