Sliders med parmesancrème och gremolata

Sliders med parmesancrème och gremolata
Foto: TV4
Jessica Ortman
Jessica Ortman

Sliders med parmesancrème och gremolata

13 ingredienser

Grillade miniburgare som toppas med parmesankräm och en gremolata med persilja och citron.

Ingredienser

portioner
  • 4 hamburgerbröd
  • 200 g högrevsfärs (eller liknande, minst 20 % fetthalt)
  • salt
  • peppar

gremolata

  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Parmesankräm

  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

Gremolata

  1. Lägg persilja, vitlök, pressa citronen samt riv av yttersta skalet på citronen (inte det vita) i en mixer. Häll i salt, peppar och olja och mixa ihop.

Parmesancrème

  1. Ta majonnäs, gräddfil och parmesan och blanda ihop.

Burgare

  1. Ta färsen och forma små bollar och platta till lite, försök att inte pressa ut så mycket luft, lätta handlag. Krydda. Grilla ett par minuter på varje sida, när den släpper från gallret är den klar att vändas.
  2. Ta brödet och dela i mindre, bränn på snygga ränder på grillen, går fort med hög temp. Lägg upp brödet, på med gremolata, kött, parmesancrème och lock. Klart!