200 g högrevsfärs (eller liknande, minst 20 % fetthalt)
salt
peppar
gremolata
1 knippe färsk bladpersilja
1 klyfta vitlök
1 citron
4 msk olivolja
salt
peppar
Parmesankräm
1 dl parmesanost, finriven
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
Gör så här
Gremolata
Lägg persilja, vitlök, pressa citronen samt riv av yttersta skalet på citronen (inte det vita) i en mixer. Häll i salt, peppar och olja och mixa ihop.
Parmesancrème
Ta majonnäs, gräddfil och parmesan och blanda ihop.
Burgare
Ta färsen och forma små bollar och platta till lite, försök att inte pressa ut så mycket luft, lätta handlag. Krydda. Grilla ett par minuter på varje sida, när den släpper från gallret är den klar att vändas.
Ta brödet och dela i mindre, bränn på snygga ränder på grillen, går fort med hög temp. Lägg upp brödet, på med gremolata, kött, parmesancrème och lock. Klart!