Små majs- och zucchinibullar med kokos

Små majs- och zucchinibullar med kokos
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Små majs- och zucchinibullar med kokos

21 ingredienser

1 h 40 m

Veganska göttbullar på majs, zucchini och kokosmjöl. Servera med en het kokossås!

Ingredienser

portioner

Majs- och zucchinibullar

  • 600 g zucchini
  • 2 tsk salt
  • 280 g majskorn [2 burkar]
  • 2 msk ingefära, riven
  • 0,5 tsk tabasco
  • 2,5 dl kokosmjöl
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 dl maizena majsstärklese
  • 1 dl neutral olja, att steka i

Sås

  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk olja
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 förp kokosmjölk
  • 2 tomater, i klyftor
  • 1 tsk tabasco
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • 4 port basmatiris, kokt
  • mynta
  • koriander

Gör så här

Majs- och zucchinibullar

  1. Riv zucchinin grovt och lägg i en sil med 2 tsk salt, blanda om och låt stå och droppa 1 timme.
  2. Häll av majskornen och blanda med zucchini, riven ingefära, tabasco, kokosmjöl, koriander och majsstärkelse antingen i en skål eller i en matberedare. Mixa med stavmixer eller i matberedare så majskornen finfördelas med det andra.
  3. Forma med händerna till 20-30 små biffar. Stek i mycket olja tills de får en fin stekyta. Håll biffarna varma i på en plåt i ugnen till servering.

Sås

  1. Skiva lök och vitlök tunt. Stek lök och vitlök i olja tills en mjuknar.
  2. Tillsätt gurkmeja och spiskummin och stek någon minut. Häll i kokosmjölk och tomater. Tillsätt salt och tabasco och låt puttra några minuter.
  3. Servera biffarna med såsen, kokt ris, färsk mynta och koriander.