Värm ugnen till 200 grader (175 grader om varmluft). Smält smöret. Häll det smälta smöret över havregrynen.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt först grynblandningen och sedan mjöl/bakpulvret. Blanda ordentligt och låt stå i 5 minuter.
Klä plåtarna med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med en tesked.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 5-6 minuter, tills kakorna blir gyllenbruna och lite mörka i kanterna.
Fyllning
Sikta ner maizena i en kastrull. Vispa ner ägg, kaffe, strösocker och vispgrädde i kastrullen. Sjud krämen ett par minuter och vispa hela tiden tills krämen blivit tjock.
Ta bort kastrullen från värmen och klicka i smöret. Blanda om ordentligt så smöret smälter i krämen.
Montering
När kakorna svalnat, pensla smält choklad på. Spritsa sedan ut den kalla fyllning på hälften av kakorna och para ihop med de utan fyllning.