Smakrik Green Curry kycklinggryta

Santa Maria Smakrik Green Curry kycklingwok
Foto: Santa Maria

Smakrik Green Curry kycklinggryta

11 ingredienser

20 min

En snabb och smakrik kycklinggryta med grön curry och kokosmjölk. Härlig smak av kaffir lime, kokosmjölk, ingefära, krispiga grönsaker och saftig kyckling. Perfekt till vardagsmiddag!

Smakrik Green Curry kycklingwok produkter rosa

Använd de här!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Santa Maria Egg Noodles (eller 4 port ris)
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1 förp Santa Maria Coconut Milk Original
  • 1 förp Santa Maria Asian Spices Green Curry
  • 1 dl vatten
  • 200 g grönsaker (t ex: sparrisbroccoli, sugar snaps, salladslök, pak choi)
  • 1 limefrukt
  • 1 kruka thaibasilika, hackad
  • 1 kruka färsk koriander
  • röd chilifrukt, efter smak

Gör så här

  1. Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär upp blandande grönsaker till lagom stora bitar.
  3. Strimla kycklingen och stek gyllene runt om i olja i en riktigt het panna.
  4. Tillsätt kokosmjölk, kryddblandning och vatten. Sänk värmen, tillsätt grönsakerna och koka tills de är mjuka.
  5. Pressa i lite limejuice och toppa med färska örter och chili. Servera med nudlarna.
TIPS!
Fler tips från Santa Maria!
Santa Maria header 2025 - asiatiskt

Fler tips från Santa Maria!

Här hittar du fler tips och recept

Läs mer