Smakrika kycklingspett med bulgur

Smakrika kycklingspett med bulgur

17 ingredienser

45 min

Smakrikt kycklingspett med smak av paprika och örter - enkelt att gilla. Passar perfekt till en tomatbulgursallad och vitlökscrème.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga Kycklingspett Paprika & örter

Lönneberga tipsar!

Färdigmarinerade kycklingspett - snabbt, enkelt och supergott!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Lönneberga Kycklingspett Paprika & örter (480g)

Bulgursallad

  • 4 dl bulgur
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 gurka
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 200 g färsk bladpersilja
  • 1 citron
  • 0,5 dl olivolja
  • salt

Vitlökscrème

  • 2 dl smetana
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

Bulgursallad:

  1. Stek tomatpuré i en kastrull med rapsolja och basilika i 2 minuter.
  2. Häll i vatten till fyra dl bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. När tomatbuljongen börjat koka, häll i bulgur och lägg på lock. Stäng av värmen och låt stå 10 minuter tills bulguren svält upp och allt vatten absorberats.
  4. Lyft av locket och låt svalna något.
  5. Finhacka alla grönsakerna och lägg i en skål, smaksätt med saften från en citron, olivolja och salt.
  6. Tillsätt den ljumna tomatbulguren.

Vitlökscrème:

  1. Blanda smetana med riven vitlök och salt. Toppa med olivolja.

Kyckling:

  1. Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen.

Servering:

  1. Servera kycklingspetten med bulgursallad och vitlökscrème.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Grillad citronkyckling med sparris

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer