Smarrig kanelbullekladdkaka

POPULÄRT
Smarrig kanelbullekladdkaka Kungsörnen
Foto: Köket.se

Smarrig kanelbullekladdkaka

9 ingredienser

30 min

Den här kladdkakan är så otroligt god så man kan inte tro att det är sant. Smakar precis som kanelbullar fast i kladdkakeform. Perfekt till kanelbullens dag eller att bjuda på till helgfikat! Är dessutom så otroligt enkel att göra.

Baktips!
Kungsörnen kladdkakemix produkt

Baktips!

Testa även Kungsörnens bakmix kladdkaka.

Läs mer

Ingredienser

Kladdkaka

  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl Kungsörnen Vetemjöl Special

Fyllning

  • 50 g smör
  • 2 msk malen kanel
  • 2 msk farinsocker

Topping

  • pärlsocker

Servering

  • vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en springform (22 cm) med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en större kastrull.
  4. Vispa ner ägg och socker och rör till en jämn smet. Rör ner övriga ingredienser till kakan och blanda väl. Bre ut smeten i formen.
  5. Smält smöret till fyllningen. Blanda ner farinsocker och kanel. Ringla kanelfyllningen över kakan och marmore gärna vackert med en kniv eller en tandpetare. Strö på pärlsocker.
  6. Grädda kakan i ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Kakan ska dallra lite i mitten när du tar ut den.
  7. Låt kakan svalna i rumstemperatur och ställ gärna in i kylen fram tills servering. Servera med en klick lättvispad grädde.
TIPS!
Fler tips!
Kladdkaka med chokladmaräng Kungsörnen

Fler tips!

Här hittar du fler härliga bakrecept.

Läs mer