Smash dumpling tacos

NYHET
koket.se
Smash dumpling tacos
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Smash dumpling tacos

23 ingredienser

30 min

En kul och god middag där flera rätter kombineras i en. Färs får smak av vitlök och ingefära och andra goda smaksättare. Sen hamnar färsen på ett tortillabröd och steks krispig i panna. Dippa sen den frasiga tacon i en fantastiskt god dumplingssås vid servering.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 16 små tortillabröd

Fyllning

  • 500 g fläskfärs (eller kycklingfärs)
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 blad salladskål, finhackade (eller vitkålsblad)
  • 1 salladslök, finhackad
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk soja
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk five spice
  • rapsolja, till stekning

Dumplingsås

  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk chiliolja
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön

Topping

  • 0,5 gurka, strimlad
  • 125 g salladslök, strimlad
  • 2-3 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till färsen.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till dumplingsåsen.
  3. Bred ut ett tunt lager av färsen på en tortilla. Stek med färssidan ner i rapsolja på hög värme i en stekpanna, ca 3-4 minuter. Upprepa med resterande tortillabröd.
  4. Lyft ur och toppa med gurka, salladslök och sesam. Doppa i såsen och njut!