Smashed bacon burger med karamelliserad lök

koket.se
Korvbrödsbagarn Smashed bacon burger med karamelliserad lök
Foto: Köket.se

Smashed bacon burger med karamelliserad lök

12 ingredienser

30 min

Högrevsburgare med karamelliserad lök och en dressing på mixad karamelliserad lök, majonnäs och citron. Kan det bli godare? Vi tror inte det!

Testa Korvbrödsbagarns produkter!
Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun produkt 2024

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Double sesam burger bun från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner burgare
  • 600 g högrevsfärs
  • 4 skivor cheddarost
  • 2 förp bacon [à 140 g]

Karamelliserad lök

  • 6 gula lökar
  • smör, till stekning
  • 3 msk strösocker
  • salt

Dressing

  • Hälften av den karamelliserade löken
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 citron
  • salt, efter smak

Tillbehör

  • rucolasallad
  • 5 Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun

Gör så här

  1. Skiva löken. Stek löken i en klick smör tills den har fått fin färg och doftar sött, ca 15 minuter. Tillsätt socker och salta löken och stek i 1-2 minuter till. Sätt åt sidan.
  2. Mixa hälften av den karamelliserade löken till en paste. Blanda med majonnäs och citronsaft, salta efter smak.
  3. Hetta upp två stekpannor. Stek bacon i ena pannan och rosta bröden i den andra pannan tills de får en fin yta. Sätt åt sidan.
  4. Dela färsen i 4 bitar och forma till bollar. Pressa ner bollarna i de heta stekpannorna - två i varje - så att de blir platta och får fin yta.
  5. Låt burgarna steka tills du ser att kanterna börjar bli bruna. Vänd på dem, salta och peppra och lägg cheddarosten på burgarna. Stek i ca 2 minuter till.
  6. Montera burgaren med den krämiga dressingen, krispiga baconen, söta löken, peppriga rucolan och de rostade bröden.
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Korvbrödsbagarn Halloumiburgare med tryffelmajo

Tips från Korvbrödsbagarn!

Här hittar du fler goda recept på hamburgare

Läs mer