Smashed ost- och baconburgare med frasiga lökringar

Smashed ost- och baconburgare med frasiga lökringar

22 ingredienser

40 min

En maxad burgare med både bacon och lökringar, till det en krispig sallad och gudomlig vitlökssås. Måste prövas!

Nyhet! Double sesam burger bun
Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun produkt 2024

Nyhet! Double sesam burger bun

Snabbt, enkelt och supergott med Double sesam burger bun från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun

Rostad vitlökssås

  • 1 vitlök, 8 klyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 0,5 dl gräslök

Lökringar

  • 1 gul lök
  • 1 äggula
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • frityrolja

Burgare

  • 140 g bacon
  • 700 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 förp cheddarost (4 skivor)

Servering

  • 1 bifftomat
  • 1 kruka krispsallad

Gör så här

Rostad vitlökssås

  1. Skala och stek vitlöksklyftorna i olja på medelhög värme tills de mjuknat och blivit svarta i färgen.
  2. Lägg vitlöken i en mortel eller bunke och mosa med gaffel.
  3. Tillsätt créme fraiche, lökpulver, salt och svartpeppar. Använd sax och klipp i gräslök.
  4. Rör om och förvara såsen i kylen.

Lökringar

  1. Skiva löken i ca 1cm breda skivor.
  2. Blanda äggula, vetemjöl, ströbröd, vatten och salt till en jämn frityrsmet.
  3. Lägg löken i frityrsmeten och rör runt så att alla delar täcks.
  4. Värm upp frityrolja till 180 grader i en kastrull och var redo med tången.
  5. Fritera några lökringar åt gången tills att de fått gyllene färg. Låt dem rinna av på ett galler.
  6. Tips! Sila oljan när du är klar för att kunna återanvända.

Burgare

  1. Stek insidan av hamburgerbröden i en stor stekpanna tills de fått lite yta. Lägg åt sidan.
  2. Blanda färs med salt och svartpeppar. Forma till 4 jämnstora bollar och låt stå tills de är redo att stekas.
  3. Stek bacon på medelhög värme några minuter tills de fått krispig yta. Låt dem rinna av på gallret med lökringarna.
  4. Torka bort överflödigt fett i stekpannan och lägg i bollarna. Använd ett smashjärn eller köksspade för att platta till dem och stek i någon minut per sida tills de fått yta.
  5. Lägg på ostskivorna när du vänder biffarna.

Servering

  1. Under tiden som köttet steks kan du skiva tomaten i lagom tunna skivor samt plocka några blad av krispsallden.
  2. Montera din burgare!
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Korvbrödsbagarn panerad halloumi med avokado och chilimajo

Tips från Korvbrödsbagarn!

Här hittar du fler goda recept på hamburgare

Läs mer