Kylskåpsplåten

Kylskåpsplåten
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Kylskåpsplåten

21 ingredienser

30 m

”Det här är min nummer 1 -rätt när jag lagar mat till bara mig själv. Man städar kylen och lagar mat samtidigt. Och bäst av allt: det blir alltid gott! Här ska du bara låta receptet vara en guide och fylla på med det du har hemma.”/Jessica Frej

Tips! På plåten kan du också skjutsa med slantar av korv, en kycklingfilé, en bit halloumi, en bit fetaost, kokta kikärtor osv för en ännu matigare rätt.

Ingredienser

portioner

Grund

  • 1 morot (eller 1 sötpotatis)
  • 1 palsternacka
  • 1-2 potatisar
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Indiskt

  • 1 tsk curry (gul)
  • yoghurt
  • mynta, hackad

Grekiskt

  • 1 tsk oregano
  • tsatsiki

Tacofredag

  • 2 msk taco kryddmix
  • 1 dl majs
  • ost, riven
  • salsa
  • gräddfil

Franskt

  • 1 msk torkade örter
  • ägg, pocherat

Dijondressing

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger

Gör så här

Grund

  1. Skär allt i klyftor eller slantar och lägg på en plåt.
  2. Ringla över olja och salt och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.

Variation

Indiskt

  1. Testa att blanda grönsakerna med curry och servera med myntayoghurt.

Grekiskt

  1. Blanda grönsakerna på plåten med oregano och servera med tsatsiki.

Tacofredag

  1. Häll majs på plåten och servera med riven ost, salsa och en klick gräddfil.

Franskt

  1. Blanda grönsakerna på plåten med torkade örter och servera med ett pocherat ägg och dijondressing.