Smoked Texas brisket

koket.se
Smoked Texas brisket
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Smoked Texas brisket

5 ingredienser

16 h

Förgyll sommaren och bjud på Smoked Texas brisket. Det tar lite tid men det är värt väntan!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 2-2,5 kg oxbringa (färsk)
  • 3 msk salt
  • 2 msk nymalen svartpeppar
  • 2 msk vitlökspulver
  • 1 dl äppeljuice, i sprayflaska
  • slaktarpapper (eller folie)

Gör så här

  1. Trimma bringan och skär bort lösa samt tunna delar. Putsa fettet till en knapp centimeters tjocklek.
  2. Blanda salt, peppar och vitlökspulver i en bunke. Klappa in kryddmixen på bringan.
  3. Hetta upp din grill eller rök till 107 grader på indirekt värme med önskade vedchips eller pellets.
  4. Placera bringan på grillen med den tunnaste sidan vänd från den varmaste delen av grillen. Stäng locket och rök bringan till en innertemperatur på 74 grader, det tar ungefär 8 timmar.
  5. Ta ut bringan och lägg den på slaktarpapper eller folie. Spraya med äppeljuice och slå in bringan.
  6. Lägg tillbaka på grillen och fortsätt röka till en innertemperatur på 95 grader i den tjockaste delen, det tar ungefär 5-8 timmar.
  7. Lägg den inslagna bringan i en isolerad låda 2 timmar innan du skär upp den.