Rökt vildsvinskarré som får puttra i öl. Det krävs en smoker och lite pyssel, men det blir otroligt gott! Vill du inte röka köttet går det bra att tillaga endast i ugn.
bbq-rub (4 delar muscuvadosocker, 2 delar paprikapulver, 1 del vardera av salt, Colman's senapspulver, lökpulver, vitlökspulver och oregano)
ljus öl
salt
Gör så här
Hetta upp en smoker till ca 100-125 grader. Vill du inte röka köttet så sätt ugnen på 125 grader.
Putsa och rubba karrén med kryddblandningen. Se till att ha rejält med rökträ i smokern och rök (eller ugnsbaka) karrén till en innertemperatur på 75 grader.
Karva steken i bitar. Cirka 1 cm tjocka, 3 -4 cm stora. Lägg köttbitarna i en ugnsform och slå på lite öl. Låt eftersjuda på grillen (eller i ugnen) till servering.