Smörångade musslor

Smörångade musslor
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Smörångade musslor

9 ingredienser

20 m

Härligt smörångade musslor med chili och örter blir en festlig och god rätt att servera i sommar.

Ingredienser

portioner3 - 4
  • 115 g osaltat smör
  • 10 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 jalapeño, finhackad
  • 1 chilifrukt, finhackad (Fresno)
  • 2,4 dl torrt vitt vin
  • 1 kg musslor, rengjorda [ca 36 musslor]
  • 1 citron, saften
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 0,5 dl färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Smält smöret i en panna på låg värme.
  2. Tillsätt vitlök och låt koka i 1-2 minuter tills den är mjuk och doftar.
  3. Tillsätt jalapeño samt chili och låt koka i ytterligare 2-3 minuter.
  4. Häll i vin och låt det sjuda i 2-3 minuter.
  5. Tillsätt musslorna och täck pannan. Koka tills musslorna öppnar sig, vilket kan ta 5-10 minuter beroende på deras storlek.
  6. Kassera alla musslor som inte öppnar sig.
  7. Avsluta med citronsaft och örter.
  8. Servera musslorna med krispigt bröd.