Smörbakade morötter

POPULÄRT
Smörbakade morötter
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Smörbakade morötter

8 ingredienser

30 m

Smörbakade morötter med krondill, gräddfil och olivolja blir en god förrätt i helgen.

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe morot (eller nyskördade)
  • 50 g smör
  • 1 knippe krondill
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk sardellkräm
  • salt
  • vitpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Borsta morötter och skölj dem.
  3. Lägg morötterna på en plåt och fördela smöret över samt salta och peppra.
  4. Plocka hälften av dillkronorna och lägg på morötterna.
  5. Baka in i ugnen ca 15-20 minuter beroende på tjocklek. Morötterna får gärna ha lite kärna kvar.
  6. Blanda gräddfil med sardeller och lite olivolja.
  7. Bred ut röran på tallrikar eller fat.
  8. Lägg morötterna ovanpå och slå eventuellt över lite vätska från plåten.
  9. Toppa med resterande dillkronor.