Smördegsbägare med cheesecake och chokladsås

Smördegsbägare med cheesecake och chokladsås

9 ingredienser

30 min

Ett roligt och nytt sätt att servera cheesecake! Gör bollar av cheesecake och digestivekex, servera i smördegsbägare med chokladsås och hallon.

Tips! Lägg cheesecakebollarna i frysen och servera som glass om du vill!

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak

Läs mer

Ingredienser

portioner

Smördegsbägare

  • 1 smördeg
  • 1 ägg, till pensling

Cheesecakebollar

  • 200 g Philadelphia Original
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 2-3 dl digestivekex, krossade

Servering

  • chokladsås
  • hallon

Gör så här

Smördegsbägare

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Skär smördegen i remsor och linda runt baksidan av en oljad muffinsplåt, så att det blir som skålar.
  2. Vispa upp ägget och pensla smördegen. Baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills skålarna fått färg. Låt skålarna svalna något men ta bort från muffinsformen medan de fortfarande är varma, annars kan de fastna.

Cheesecakebollar

  1. Vispa grädden hårt. Vispa Philadelphia och, vaniljpulver och florsocker. Vänd försiktigt ihop med grädden.
  2. Rör ner digestivesmulet i omgångar i smeten tills du fått en formbar Philadelphia-kräm. Spara lite digestivesmul att rulla bollarna i. Rulla till bollar, servera på en gång eller ställ in i frysen för iskall cheesecakeglass.
  3. Lägg ner cheesecakebollarna i smördegsbägarna, toppa med chokladsås och hallon.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 15 Earl Grey och blåbärscheesecake

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer