Busenkel minibakelse på färdigköpt smördeg fylld med en enkel vaniljkräm och säsongens bär. Perfekt att bjuda på när tiden är knapp men man ändå vill bjuda på hembakat.
Sätt ugnen på 175 grader. Skär rutor av degen, ca 6 x 6 cm. Lägg hälften av rutorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg.
Stansa ut ett hål i mitten av resterande rutor. Lägg ihop rutorna med de hela på plåten. Pensla med uppvispat ägg.
Baka mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg och är puffiga. Ta ut och låt svalna helt. Tryck eventuellt till hålet lite så att det blir en större grop.
Vaniljkräm
Blanda alla ingredienser i en kastrull utom smöret. Värm på medelhög värme under konstant omrörning tills det börjar sjuda. Låt det sjuda i nån minut under konstant omrörning och
tag sen från värmen. Rör ned smöret.
Sila krämen ner i en bunke. Sätt plastfolie över och låt den sedan bli helt kall i kylen. Fyll en spritspåse med krämen (eller använd en sked för att fylla bakelserna)
Fyll den bakade smördegen med vaniljkrämen och dekorera med färska bär, pudra över florsocker och servera.