Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär

Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär

9 ingredienser

Receptet på de här bakelserna av smördeg, hallon, röda vinbär och en kräm på vit choklad  är en riktigt sötsyrliga efterrätt som är enkel att baka.

Ingredienser

  • 1 förp smördeg
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl hallon
  • 1 dl röda vinbär
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade
  • 75 g vit bakchoklad
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk florsocker
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Skär smördegen i 6 fyrkanter. Skär sedan smala remsor och lägg längs med kanterna på fyrkanterna.
  2. Lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla med ägg och grädda på 225 grader i ca 7-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och blanda ner den turkiska yoghurten.
  4. Skär ett snitt i mitten av de puffiga smördegsplattorna. Klicka ut chokladkrämen och dekorera med bär, pistagenötter och sikta florsocker över. Avsluta med en myntakvist.