Smördegsinbakat lammlägg

NYHET
koket.se
Smördegsinbakat lammlägg
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Smördegsinbakat lammlägg

20 ingredienser

3 h

Smördegsinbakat lammlägg med kryddigt ris och raita blir en värmande och god middag att njuta av i helgen.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Förbered lammlägg

  • 2 lammlägg
  • 2 dl krossade tomater
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk ingefära, riven
  • salt
  • peppar
  • 2 msk chilipulver
  • 1 l vatten

Smördegsinbakat lammlägg

  • 1 l basmatiris, kokt
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk sultanrussin
  • 1 schalottenlök, krispig friterad
  • smördeg (mängd efter behov)

Raita

  • 1 dl gurka, hackad
  • 2 dl yoghurt
  • 1 citron, skal och juice
  • 2 msk färsk koriander, hackad

Gör så här

Förbered lammlägg

  1. Marinera lammet med ingredienserna.
  2. Baka sedan lammet i ugnen i ca 3 timmar på 160 grader. Köttet ska falla från benet.
  3. Plocka sedan ner lammlägget i mindre bitar.
  4. Koka ner lagen till en god sås.

Smördegsinbakat lammlägg

  1. Blanda lammköttet med ris, kryddor, russin och lök.
  2. Lägg allt i en ugnsform och täck med smördeg.
  3. Baka i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
  4. Ta ut formen och lyft på smördegslocket.

Raita

  1. Hacka gurkan och bland med övriga ingredienser.