10 smördegsplattor, ca 12x 12 cm (det finns kavlade fyrkanter i frysdisken i de flesta matvarubutiker)
Pensling
ägg
strösocker
Servering
vaniljsås (eller glass)
Gör så här
Skala, kärna ur och hacka äpplena i små tärningar.
Hetta upp smör i en stekpanna och vänd i äppeltärningarna.
Strö över farinsocker och stek under omrörning tills äpplena mjuknar, ca 2-3 minuter.
Tillsätt kanel samt vaniljsocker och stek i 2-3 minuter till.
Blanda majsstärkelse med vatten i ett litet glas. Häll blandningen över äpplena och rör om ordentligt.
Låt fyllningen sjuda i 1 minut under omrörning. Stäng sedan av värmen och låt fyllningen svalna.
Värm ugnen till 200 grader.
Täck en plåt med bakplåtspapper.
Lägg ca 2 matskedar äppelfyllning på en smördegsplatta, vik ihop till en triangel och nyp ihop kanterna ordentligt med en gaffel. Lägg knytena på plåten.
Pensling
Pensla knytena med uppvispat ägg och strö på lite socker.
Baka mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Se till att de blir helt genomgräddade så smördegen blir frasig och god.
Servera dem kalla eller varma med vaniljsås eller glass.