Smördegssnittar med Kalles sill, ägg och picklade senapsfrön

Abba Smördegssnittar med Kalles sill, ägg och picklade senapsfrön jul
Foto: Köket.se

Smördegssnittar med Kalles sill, ägg och picklade senapsfrön

11 ingredienser

60 min

Lyxiga och enkla sillsnittar att duka från på julbordet - eller att servera som en trevlig välkomstsnitt. Smördeg bakad med lagrad ost toppas med Kalles sill, hackade ägg, picklade senapsfrön, gräslök och dill.

Årets smak: Kalles sill!
Abba Kalles sill produkt

Årets smak: Kalles sill!

Abba sill och Kalles Kaviar - det bästa av två världar i en och samma sillburk.

Läs mer

Ingredienser

portioner16 - 20 st
  • 1 burk Abba Kalles sill
  • 1 förp smördeg (kyld på rulle)
  • 1 ägg, att pensla med
  • 2-3 dl lagrad ost, riven
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 0,5 kruka färsk dill
  • 0,5 kruka färsk gräslök

Picklade senapsfrön

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl senapsfrö

Gör så här

Picklade senapsfrön

  1. Koka upp alla ingredienser i en liten kastrull och låt sjuda på svag värme ca 60 min. Håll lite koll så inte all vätska dunstar, då kan det brännas.

Smördegssnittar

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg smördeg på ett bakplåtspapper och pensla med ett uppvispat ägg. Strö på riven ost och grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, låt svalna och skär sedan i rutor.
  3. Koka 2 ägg så de blir hårdkokta, låt svalna. Skala och hacka äggen.
  4. Toppa smördegssnittarna med hackat ägg, Kalles sill, de picklade senapsfröna och hackade örter.
TIPS!
Abba tipsar!
Gurksnittar med mandarinpepparsill

Abba tipsar!

Sugen på fler goda och enkla sillrecept? Här har vi samlat våra favoriter!

Läs mer