Förväll kantarellerna och stek sedan i smör och lite salt. Låt svalna helt.
Lägg kantarellerna, hackad färsk timjan, färskost och crème fraiche i matberedare och mixa snabbt ihop till en jämn kräm.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Fyllning 2 med Prästostkräm
Riv osten och lägg i en skål.
Tillsätt crème fraiche, färskost, honung och svartpeppar. Rör om för hand.
Lägg ihop bakelserna. Lägg första lagret med kantarellfyllningen, andra med prästostkrämen och ytterligare ett lager med kantarellkrämen. Plasta in bakelserna och ställ i kylen och låt stå några timmar, gärna över natten.
Täcke och dekoration
Rör snabbt ihop färskost och smetana. Täck ett tunt lager med detta på bakelserna.
Skala morötterna och skär runna remsor med en potatisskalare. Lägg morotsremsorna på bakelserna (vertikalt) och lägg färsk timjan på toppen.