Roy Fares recept på smörkakor som toppas med mjölkchoklad, rostade hasselnötter och flingsalt. En elegant småkaka där sött möter salt på bästa tänkbara sätt!
100 g hasselnötter, rostade och skalade [ca 0,75 dl]
200 g mjölkchoklad
flingsalt
Gör så här
Kakdeg
Sätt ugnen på 180 grader, varmluft.
Vispa smör, strösocker, vaniljsocker och citronsaft fluffigt i en bunke.
Blanda i de torra ingredienserna och blanda samman till en deg. Lägg degen i plastfolie och låt vila i kylen 20 minuter, det gör den lättare att kavla ut.
Kavla ut degen på en mjölad arbetsyta, 5 mm tjock. Stansa ut kakor med en rund utstickare, 6 cm i diameter (22 st).
Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Kakorna ska få en lätt gyllenbrun färg. Ta ut och låt kakorna svalna helt.
Garnering
Smält chokladen över vattenbad. Hacka nötterna.
Spritsa eller klicka lite choklad på varje kaka. Bred ut jämnt över kakan. Toppa med hasselnötter och flingsalt.