Koka upp vatten. Skär bort den nedersta träiga biten, skala och koka sparrisen. Ta upp och låt rinna av på papper. Spara vattnet till pocherande av äggen. Lägg sparrisen i en skål, häll över den hackade löken och några droppar citronsaft.
Dill- och kumminmajonnäs
Rosta kumminen i en torr stekpanna. Mortla ordentligt. Smaksätt majonnäsen med kummin och hackad dill samt några droppar citron. Salt och peppar.
Pocherat ägg
Koka upp 1 liter vatten, 1 msk ättika och 2 tsk salt. Knäck äggen i koppar. Vispa runt så att du får en virvel, häll i ägget i mitten. Koka till klart, ca 3 minuter.
Servering
Skär laxen i tunna skivor. Stansa ut rundlar av brödet. Bred dill- och kumminmajonnäs på brödet. Klä brödet med laxskivorna. Lägg på sparrisen och sist det pocherade ägget. Avsluta med riven pepparrot.