Smörstekt fasanbröst med cognacsgrädde

koket.se
Smörstekt fasanbröst med cognacsgrädde
Foto: TV4

Smörstekt fasanbröst med cognacsgrädde

Av: Steffo Törnquist

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Steffo lagar mat i Nyhetsmorgon och bjuder på en av sina lyxiga favoriter - smörstekt fasan med cognacsgrädde och purjolök. Servera med ättiksgurka och en klick vinbärsgelé.
Steffo gör alla sina recept på känsla och har därför inga mängder i receptet.

Spela klippet och se Steffo laga receptet.

Så gör du ättiksgurka
jennys pressgurka

Så gör du ättiksgurka

Här är ett enkelt och gott recept på pressgurka!

Läs mer

Se Steffo Törnquist laga receptet

logo

Ingredienser

  • fasan, bröstet
  • purjolök
  • grädde
  • cognac
  • potatis
  • smör
  • rapsolja

Till servering

  • gurka, picklad
  • vinbärsgelé, el liknande

Gör så här

  1. Gör den picklade gurkan (se länk till recept längre upp).
  2. Stek fasanbröst (på medelhög värme i ca 5 min) och skivad purjolök i en klick smör, tillsätt grädde och smaksätt med salt, peppar och cognac. Låt puttra tillsammans tills fasanen är klar (innertemperatur på 68 grader).

Råstekt potatis

  1. Skiva potatisen i tunna skivor, gärna med mandolin. Skölj av potatisskivorna i kallt vatten och torka sedan av vattnet med en kökshandduk. Stek potatisen i olja och smör på medelhög värme i ca 5 minuter utan att röra om. Vänd och stek ytterligare 5 minuter så potatisen får en fin och krispig yta. Du kan även låta potatisen gå klar i ugn. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera allt med en klick vinbärsgelé och den picklade gurkan.