Smörstekt hel rödspätta med gräddkokt purjo

Smörstekt hel rödspätta med gräddkokt purjo
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smörstekt hel rödspätta med gräddkokt purjo

6 ingredienser

Gräddkokt purjolök är ett underbart tillbehör till fisk! Smälter i munnen, vi lovar. Persiljesmör och kokt potatis passar att servera till.

Ingredienser

portioner
  • 4 portionsspättor
  • 1 purjolök, ansad, sköljd och fint skivad
  • 8 potatisar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vetemjöl, till panering
  • persiljesmör, smör till stekning

Gör så här

  1. Ansa, skölj och skiva purjolöken tunt. Koka purjolöken mjuk
  2. i grädden med lite salt på svag värme.
  3. Koka potatisen mjuk, men pressa den inte förrän strax före serveringen.
  4. Panera rödspättan i mjöl och salt. Stek den i medelvarm panna ca 15 minuter beroende på tjocklek. Prova att köttet släpper från benen på tjockaste delen.