Börja med att rensa strömmingen. Klipp först bort huvud och stjärtfena, klipp därefter upp buken och ta bort inälvorna. Vik ut fisken och dra bort ryggbenet. Klipp slutligen bort ryggfenan och skölj av filéerna. Lägg filéerna med skinnsidan ner på ett fat med hushållspapper. Salta på fisken.
Blanda gräddfil, hackad dill, dijonsenap och citronsaft tillsammans med vitpeppar och salt i en bunke. Blanda filéerna med marinaden och låt stå ca 20 minuter.
Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen, den får inte vara blöt. Pressa potatisen genom en potatispress.
Värm mjölk, grädde och smör i en kastrull. Vänd ner smör- och gräddblandningen i den pressade potatisen och vispa till en slät och fin puré. Salta och peppra ordentligt.
Blanda lingon och socker i en bunke, rör om några gånger under tiden.
Skär sockerärterna i tunna strimlor och koka dem i saltat vatten ca 10 sekunder. Lyft upp dem med hålslev och lägg i isvatten. Häll av sockerärterna och blanda med olivolja, citronskal, citronsaft
Smält smöret i en kastrull på svag värme utan att rör om i kastrullen. När smöret har smält ska endast den klara delen av smöret användas, inte den vita delen.
Lägg upp rågmjölet på ett fat. Vänd strömmingsfiléerna i mjölet.
Stek de panerade filéerna i en stekpanna i olja och rikligt med smör på medelhög värme, ca 2 minuter på varje sida. De ska få fin färg och bli lite krispiga på ytan.
Servera den nystekta strömmingen med potatispuré, rårörda lingon, ärtor och sockerärtor samt skirat smör.