Smulpaj med rabarber och brynt smör

Smulpaj med rabarber och brynt smör Kungsörnen
Foto: Köket.se

Smulpaj med rabarber och brynt smör

14 ingredienser

35 min

En ny och riktigt god variant på klassikern rabarbersmulpaj. Använd dig av två olika mjölsorter för att få fram den här rustika känslan i smulpajen. Vi lovar att du kommer vilja bjuda på den här pajen om och om igen!

Baktips!
Kungsörnen vetemjöl special

Baktips!

Testa även Kungsörnen Vetemjöl Special!

Läs mer

Ingredienser

Smuldeg

  • 125 g smör
  • 1 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 1 dl Kungsörnen Grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk flingsalt

Fyllning

  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl strösocker

Råkräm

  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

Råkräm

  1. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
  2. Vispa grädden rätt fast i en separat bunke. Vänd försiktigt ner äggvispet i grädden.

Smulpaj

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bryn smöret i en kastrull under vispning tills smöret doftar nötigt och kolaaktigt. Ställ åt sidan och låt svalna i rumstemperatur.
  3. Skölj och skiva rabarbern. Blanda med potatismjölet och strösockret och lägg ut i en smörad ugnsform.
  4. Blanda de torra ingredienserna till smuldegen i en bunke. Tillsätt det brynta smöret och blanda till en smulig deg. Strö degen över rabarbern.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills pajen har fått fin färg. Låt svalna något och servera med råkräm.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Klassisk pinocchiotårta med jordgubbar Kungsörnen

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler härliga recept.

Läs mer