Klassisk smulpaj med vinbär

Smulpaj med vinbär
Foto: Dansukker

Klassisk smulpaj med vinbär

9 ingredienser

30 min

Smulpaj är ett måste när trädgårdens bär börjar mogna på sommaren och den här pajen med röda vinbär är oslagbar! Servera gärna med en klick vaniljsås.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 l röda vinbär
  • 1 dl Dansukker Syltsocker
  • 1 msk potatismjöl

Smuldeg

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75-1 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 125 g smör (eller margarin)
  • smör (eller margarin till formen)

Gör så här

  1. Skölj och repa bären. Lägg dem på en handduk för att rinna av.
  2. Lägg de torra ingredienserna till degen i en skål. Tillsätt matfettet och rör tills det är en grynig massa.
  3. Smörj en ugnssäker form.
  4. Blanda bären med sockret och potatismjölet och lägg i formen. Strö över smuldegen.
  5. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
  6. Servera pajen ljummen med exempelvis vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.
TIPS!
Fler tips!
Toscapaj

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer