Camilla Hamid bjuder på en superenkel äppelpajcheesecake som lätt serveras i glas. Perfekt att förbereda inför en middag och sedan komponera ihop precis innan servering.
Skala, kärna ur och tärna äpplena i mindre bitar (ca 1×1 cm).
Ha ner alla äppeltärningar i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna till äppelkompotten. Låt koka upp under omrörning tills sockerkristallerna smält, sänk sedan värmen till låg och låt puttra till tjockare konsistens.
Ta bort kastrullen från värmen och låt äppelkompotten svalna medan du gör smul och cheesecake.
Pajdegssmul
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienserna till smulet bara precis tills det går ihop till en deg. Smula degen över plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills smulet fått en fin gyllenbrun färg.
Låt svalna helt och hållet under tiden som du gör cheesecake-fyllningen.
Cheesecake
Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner florsocker och vaniljsocker.
Vänd försiktigt ihop till en jämn cheesecakesmet med hjälp av en slickepott.
Fördela pajsmulet i botten av glasen, spritsa i cheesecakesmeten och toppa med äppelkompott. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.