Snabb kanelbullesnurra utan jäst

koket.se
Snabb kanelbullesnurra utan jäst
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Snabb kanelbullesnurra utan jäst

12 ingredienser

30 m

Har du inte riktigt tid att baka kanelbullar? Då är här en riktigt bra lösning!

Se Linnea Orvegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats

Deg

  • 2,5 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 0,5 dl sirap
  • 7 dl vetemjöl
  • 3,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 50 g smör
  • 2 msk malen kanel
  • ca 0,5 dl strösocker
  • ca 1 msk vaniljsocker

Garnering

  • 1 ägg, uppvispat
  • pärlsocker

Gör så här

Deg

  1. Blanda mjölk, smält smör och sirap i en bunke.
  2. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda till du får en smidig deg.
  3. Kavla ut degen på ett mjölat bord.

Fyllning

  1. Blanda rumstempererat smör med kanel, socker och vaniljsocker.
  2. Bred fyllningen på degen.
  3. Vik ena delen av degen till mitten. Vik sedan den andra delen över och kavla ut lite lätt.
  4. Skär degen i remsor. Snurra remsorna och lägg ner dem i formen. Jobba inifrån och ut.

Garnering

  1. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
  2. Grädda i ca 15–18 minuter på 200 grader.