Snabb kimchi

Birgit Malmcrona
Johan Backéus

Snabb kimchi

Av: Birgit Malmcrona, Johan Backéus

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

20 m

Den här enkla kimchin går snabbt att göra och är ett gott tillbehört till en mängd olika rätter.

Ingredienser

portioner sats
  • 1 salladskål
  • 100 g salt
  • 1 purjolök
  • 1 rättika
  • 50 g Kochugaru (koreanskt chilipulver)
  • 30 g vitlök, riven
  • 30 g färsk ingefära, riven
  • 40 g fisksås
  • 80 g sesamolja
  • 70 g ättiksprit 12 %
  • 100 g strösocker

Gör så här

  1. Strimla salladskålen och blanda med salt.
  2. Krama kålen så att den börjar släppa ifrån sig vätska.
  3. Låt sedan kålen stå i kylen medan du förbereder resten.
  4. Strimla hela purjolöken tunt.
  5. Skala och strimla även rättikan tunt.
  6. Blanda alla kryddor i en bunke, tillsätt grönsakerna och blanda runt tills allt är täckt av kryddor.