Snabb nudelrätt med biff

Snabb nudelrätt med biff
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Snabb nudelrätt med biff

12 ingredienser

5 m

Du kan använda ryggbiff till det här receptet om du vill, det är viktigt att köttet skärs i bitar för att de ska tillagas jämnt och snabbt. För att göra morotsbanden så använd en skalare för att ge fina, långa och tunna band.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 6.

Ingredienser

portioner
  • 200 g udonnudlar (torkade)
  • 3 msk solrosolja
  • 250 g ryggbiff, tunt skivad (eller rib eye steak)
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 4 pak choi, i fjärdedelar
  • 1 morot, skivad i band
  • 1,5 msk risvinäger
  • 4 msk soja
  • 2 msk ostronsås
  • ca 1 dl korianderblad
  • ca 1 dl färska myntablad
  • havssalt

Gör så här

  1. Se till att du har en stor kastrull med kokande saltat vatten på hög värme. Sätt även en stekpanna på hög värme.
  2. Häll nudlarna i kastrullen med kokande vatten i 3–4 minuter och låt dem sedan rinna av.
  3. Medan nudlarna kokar så tillsätt 2 matskedar av oljan i stekpannan. Krydda nötköttet och strö över hälften av sesamfröna. Lägg köttet i pannan och stek i 30 sekunder på varje sida precis så mycket att det blir brunt och fint. Ställ åt sidan på en tallrik.
  4. Tillsätt den återstående matskeden olja i pannan tillsammans med grönsakerna och rör om över hög värme för att mjuka upp dem något.
  5. Tillsätt en skvätt vatten tillsammans med risvinäger, soja och ostronsås. Låt ånga i en minut och lägg sedan tillbaka nötköttet i pannan tillsammans med de avrunna nudlarna.
  6. Servera rätten med korianderblad och mynta samt resterande sesamfrön.