Börja koka vatten till pastan i en stor kastrull, häll i salt.
Hacka lök och vitlök. Värm stekpannan till medelvärme och häll i olivolja. Fräs lök och vitlök i ca 5 minuter tills den är genomskinlig, rör om då och då.
Under tiden löken fräses: Koka pastan och förbered sparris och zucchini. Bryt eller skär av nedersta hårda delen på sparrisen, ca 2 cm, och släng den. Skär sparrisen i 3-4 cm långa bitar. Dela zucchinin på längden och skär i ca 0,5 cm tjocka kvartar.
När löken är genomskinlig, lägg i sparris och zucchini och fräs tillsammans i 3-4 minuter.
Smula ner buljongtärningen i stekpannan och häll ner kokosgrädde, näringsjäst och lite svartpeppar. Låt puttra i 2-3 minuter. Stäng av värmen.
Häll kokvattnet av pastan och vänd ner pastan i såsen.
Servera pastan med lite extra näringsjäst på toppen och gärna citronzest och citrontimjan som ger rätten en extra fräsch och somrig smak.