Snabb omelett med grönsaker, sesam och ingefära

koket.se
Snabb omelett med grönsaker, sesam och ingefära
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Snabb omelett med grönsaker, sesam och ingefära

16 ingredienser

15 m

Matig omelett med sockerärtor, groddar och morot. Den får en härligt kryddig smak med soja, sesam, chili och ingefära.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g böngroddar
  • 1 morot
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 salladslökar
  • 1 msk rostade svarta sesamfrön
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Strimla sockerärtor tunt på längden. Skala morot med potatisskalare, fortsätt att skala tills hela moroten är i tunna strimlor. Skiva chilifrukt i tunna skivor. Vänd runt grönsakerna i soja och sesamolja. Ställ åt sidan.
  2. Riv ingefära och vitlök. Blanda med hoisinsås. Skiva salladslök tunt.
  3. Vispa ihop ägg med vatten och en nypa salt. Stek hälften i olja i en stor stekpanna, ca 1 minut per sida. Stek sedan nästa omelett.
  4. Lägg upp omeletterna på tallrikar. Krydda med svartpeppar och fyll med de dressade grönsakerna och vik ihop. Pensla över hoisinsås, strö på salladslök och sesamfrön. Servera genast!