Snabb ramslökspizza

Klas Lindberg

Snabb ramslökspizza

9 ingredienser

30 m

"Måste det vara en pizzadeg för att kalla en pizza för pizza? Oavsett så är mat som du tar med händerna det godaste, tycker jag. Jag tycker att en riktigt frasig smördegsbotten är en höjdare. Anpassa gärna smakerna på topping. Här är det perfekt att tömma kylen på sista skivan god skinka eller pickles." /Klas Lindberg

Ingredienser

portioner
  • 0,5 förp smördeg, delad i bitar ca 3x8 cm
  • 1 gul lök, fint tärnad (stor)
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • 1 dl crème fraîche
  • 50 g riven ost (gärna en sort med mycket smak)
  • 10 blad ramslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Värm gärna en plåt i ugnen så blir pizzorna extra frasiga.
  2. Fräs löken långsamt i smör tills den mjuknar. Smaka av med salt, svartpeppar och en skvätt vinäger.
  3. Lägg ut de skurna arken smördeg på ett bakplåtspapper.
  4. Bred på lite crème fraîche och sprid ut den mjuka löken.
  5. Toppa med riven ost.
  6. Dra över pappret med smördegspizzorna på den varma plåten och grädda i ugnen i ca 12 minuter, eller tills de har fått fin färg.
  7. Låt pizzorna svalna något.
  8. Finstrimla lite ramslök och strö det över smördegspizzorna.

Här kommer fler förslag att toppa pizzorna med:

-Ansjovis och dill.

-Torkad skinka och fint tärnade oliver.

-Tunt skivad tomat och färska örter.

Frys in eventuell smördeg som blir över.