Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek baconet i 2–3 minuter på medelhög värme tills det är knaprigt. Ta upp baconet med en hålslev och ställ åt sidan.
Stek brödet i baconfettet tills det är knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.
Lägg salladen i en salladsskål och lägg i bacon och knaperstekt bröd.
Blanda vinägern med senap och dragon och rikligt med kryddor. Vispa sedan i olivolja för att bilda en vinägrett.
Koka upp en liten kastrull med vatten och låt sjuda försiktigt. Knäck i äggen (ett i taget) direkt i det sjudande vattnet. Pochera dem i 2–3 minuter så att vitorna är kokta men äggulorna fortfarande är rinnande. Låt rinna av på en hålslev över hushållspapper.
Häll vinägretten över salladen och blanda ihop. Fördela mellan fyra tallrikar och toppa var och en med ett pocherat ägg. Strö över gräslöken och servera.