Snabb vårpaj med bakade rabarber och äpplen

Snabb vårpaj med bakade rabarber och äpplen
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Snabb vårpaj med bakade rabarber och äpplen

10 ingredienser

20 m

Så smart paj där du använder färdiga kanelbullar som smuldeg! På endast 20 minuter har du den färdig paj på bordet!

Ingredienser

portioner
  • 2 stänger rabarber
  • 2 äpplen
  • 50 g smör
  • 2 msk flytande honung (eller kokossirap)
  • 2-3 färdiga kanelbullar
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm salt
  • 3 dl vispgrädde

Dekoration

  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Riv sönder bullarna och stek dem krispigt med smör i en panna och strö över kryddorna, rör om. Lägg allt i botten på en ugnsform. Spara några krispiga smulor.
  2. Skala äpplen och rabarber och dela dem i lika stora bitar om några centimeter. Lägg dem tätt i formen, över de rostade bullarna, ringla över honung samt klicka över smör. Rosta i ugn på 175 grader i ca 10 minuter.
  3. Vispa grädden luftigt och löst och klicka ut den över kakan. Smula över några brödsmulor och dekorera gärna med ätbara blommor som violer eller småblommiga penséer.