Snabb zucchinipasta med pankosmul

Kungsörnen Snabb zucchinipasta med pankosmul
Foto: Köket.se

Snabb zucchinipasta med pankosmul

11 ingredienser

20

En härligt krämig vegopasta som går riktigt snabbt att svänga ihop! Toppa med crunchigt pankosmul för extra lyxkänsla.

Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Svensk spaghetti

Tips från Kungsörnen!

NYHET! Testa även Kungsörnen Svensk Spaghetti.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pankosmul

  • 1 dl pankoströbröd
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök

Pasta

  • 4 port Kungsörnen Svensk spaghetti
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 zucchini (ca 350 g)
  • 100 g parmesanost
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

Pankosmul

  1. Stek panko i olivolja och flingsalt tills det är gyllene och doftar gott. Riv ner vitlöken på slutet och låt den bli varm. Låt smulet svalna på en tallrik med hushållspapper.

Pasta

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastavattnet när spaghettin är al dente, men spara någon deciliter att späda såsen med.
  2. Hacka lök och skiva vitlök. Dela zucchinin i mindre bitar.
  3. Stek zucchinin i olja på hög värme så att den får färg. Sänk sedan värmen och lägg i lök och vitlök i pannan. Stek tills löken mjuknat.
  4. Lyft över pastan i kastrullen tillsammans med ca 1 dl pastavatten. Riv över parmesan och rör runt tills såsen är riktigt krämig. Salta och peppra efter smak.
  5. Toppa med pankosmul precis vid servering.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Lyxig kantarellpasta med västerbottensost, valnötter och grönkål

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla pastarecept

Läs mer