Snabba kesoplättar

POPULÄRT
Snabba kesoplättar
Foto: Jenny Finn
Jenny Finn
Jenny Finn

Snabba kesoplättar

7 ingredienser

15 m

"Kesoplättar kan man variera precis hur man vill med vilka kryddor och örter man gillar. Eller ät dem helt naturella. Med sylt eller bär. Oftast har jag skinka till, och lite keso på sidan om. Lite hackad rödlök till är också gott." /Jenny Finn

Ingredienser

portioner plättar
  • 4 ägg
  • 250 g cottage cheese
  • salt
  • svartpeppar
  • 5 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk smör, smält

Gör så här

  1. Vispa upp äggen. Rör ner cottage cheese (keso), salt och svartpeppar.
  2. Rör sedan ner mjölet och bakpulvret, 1 msk i taget till en slät och jämn smet.
  3. Smält smöret i en stekpanna. Rör ner hälften av det smälta smöret i smeten och blanda ihop snabbt.
  4. Sänk till medelvärme och ta en skopa av smeten och grädda plättarna, ej för tunna. Stek tills de får en fin och gyllene färg.
  5. Jag använder ca 0,5 dl smet till varje plätt och får då ut 12 plättar totalt av smeten.
  6. Servera med valfria tillbehör. 2-3 plättar är lagom att äta beroende på vad du har till eller hur hungrig du är.