Snabba krämiga nudlar

NYHET
Snabba krämiga nudlar
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Snabba krämiga nudlar

15 ingredienser

30 min

De här krämiga nudlarna är en perfekt rätt att trolla fram en stressig vardagskväll!

Ingredienser

portioner
  • 1 tsk sesamolja (för stekning)
  • 50 g köttfärs (nöt eller kyckling)
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 port snabbnudlar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 kryddpåse
  • chiliflakes, efter smak
  • 2-3 haricots verts, skurna i små bitar (eller annan valfri grönsak)
  • 0,5 rödlök, strimlad
  • 1 msk olja (till stekning av grönsaker)
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl vatten (kokvatten från nudlarna)
  • rostad lök (till topping)
  • färsk koriander (till topping)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hetta upp sesamoljan i en stekpanna på medelhög värme.
  2. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Krydda med rökt paprika, salt och peppar. Lägg sedan färsen åt sidan.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ nudlarna åt sidan när de är klara och spara ca 0,5 dl av kokvattnet.
  4. Värm upp sessamoljan på medelhög värme. Tillsätt tomatpurén och fräs den snabbt i oljan tillsammans med kryddpåsen samt chiliflakes i ca 1 minut.
  5. Lägg i skurna haricots verts och strimlad rödlök i pannan. Stek i 2-3 minuter tills grönsakerna är lite mjuka men fortfarande krispiga.
  6. Häll i grädden och kokvattnet från nudlarna som du sparade.
  7. Låt blandningen koka upp snabbt och bli krämig. Tillsätt sedan färsen.
  8. Lägg de kokta nudlarna i pannan med grönsaks- och gräddblandningen. Blanda väl och låt allt värmas upp tillsammans i ca 1 minut.
  9. Lägg upp de krämiga nudlarna på en tallrik och toppa med rostad lök och färsk koriander.